Мартин Димитров: ДПС са на път да опорочат нещо хубаво

15914
Мартин Димитров: ДПС са на път да опорочат нещо хубаво
Снимка: БГНЕС

Идеята на ДПС е да се опорочи нещо хубаво. Според техния законопроект някакъв вътрешен играч трябва да се занимае с разследването на Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви едно от лицата на Реформаторския блок Мартин Димитров. 

Той обясни, че след като липсват ясни критерии, това значи, че фирмата спокойно може да не е голяма, нито международна, а да е някой "наш човек". Освен това, чрез изсветляване щели да се разкрият едва 10% от всички, които са замесени покрай банката на Цветан Василев. С останалите 90% трябвало да се занимае международно разследване.

Местан поиска международно разследване за КТБ

За да се изясни ситуацията около Корпоративна търговска банка (КТБ), трябва международно юридическо лице за финансово разузнаване да пр...

На въпроса кой трябва да наеме фирмата, която да се занимае с разследването на КТБ, Димитров даде две възможности. От една страна да бъде направен конкурс, а от друга - Фондът за гарантиране на влоговете в България да наеме такава фирма.

По повод продължилото близо 4 часа заседание на временната бюджетна комисия към 43-то НС бившият председател на СДС заяви, че поведението на БНБ е било силно разочароващо. Те нито са си направили вътрешната проверка, нито пълна ревизия на направление "банков надзор", смята той.

Димитров беше категоричен, че Реформаторския блок е против предложението да се продължи с още до 15 дни търсенето на нов инвеститор за спасението на Корпоративна банка. Той определи предложението като безсмислено.

 

Мартин Димитров за Actualno.com: Защо не се съобщава размерът на гарантираните депозити в КТБ?

Мартин Димитров Димитров е роден на 13 април 1977 г. През 1996 година той завършва Френската гимназия /33-то СОУ В. Пеева/, а след тов...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика