Маргарита Попова: За пенсионната реформа не бива да се бърза

20508
Маргарита Попова: За пенсионната реформа не бива да се бърза
Снимка: БГНЕС

Когато се говори за пенсионна реформа не трябва да се бърза, а да се търси широко експертно и чисто човешко съгласие. Това каза пред журналисти в Пловдив вицепрезидентът Маргарита Попова. Чак след това трябва да се превъплъщава в законови форми и политически решения това, което на широка основа е било решено, за достатъчно дълго време.

Пенсионната реформа е част от голямата тема за „социалната държава”, уточни Маргарита Попова. Според нея няма политика у нас, започнала след 1989 година, която да е направена на бързо и тя да се е оказала удачна, информира Радио "Фокус". 

Пенсионната реформа - сагата започва

Пенсионата реформа, която Народното събрание прие преди да излезе в коледна ваканция, изглежда няма да издържи дълго време. След като ...

„Аз като юрист твърдя, че в рамките и в задържанията ни е да направим държавата социална, но ние не сме направили нито една политика, която да е достойна за българските граждани”, каза вицепрезидентът. По думите и,това е така, защото се бърза, защото не сме последователни и защото не се внимава.

Когато се прави една политика, тя не трябва да се бие с друга и да си противоречи, трябва да е устойчива. Сега имаме кабинет, който е коалиционен, подкрепя се от широк периметър от представители на политическите сили, каза Попова.

Във всяка една от тях има прекрасни идеи за това как да направим и да напълним със съдържание тази част от конституцията ни и България да стане наистина социална държава, смята вицепрезидентът. Трябва да се възползваме от това. „Сигурна съм, че министър председателят може да го направи", добави Попова.

Бойко Борисов е доказал нееднократно, че е човек, който може дори да се откаже от собствена позиция, която предварително е изразил, за да приеме по-доброто, по–смисленото, за да приеме по-доброто за хората, най-вече за възрастните хора. „Мисля, че Борисов ще изчака, че ще чуе всички партньори, ще даде доста дълго време между двете четения, за да се обмислят нещата така, че да се положи здрав фундамент на нашата пенсионна реформа, която да отговори с достойнство на понятието социална държава”, каза още Маргарита Попова.

Радан Кънев: Спираме пенсионната реформа до разбирателство

Спират спорните промени в осигурителния модел. Пенсионната реформа преминава в режим на изчакване до постигането на коалиционно единств...

Все още няма готов продукт, върху който да се налага президентско вето. Когато се гласуват закони между първо и второ четене се налагат промени, дори и по същество. Засега все още не е ясно как ще изглежда законодателният продукт и е прибързано да се налага вето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика