Манджуков: БНБ да каже как е следила кредитния портфейл на КТБ

1430
Манджуков: БНБ да каже как е следила кредитния портфейл на КТБ

"БНБ трябва да даде отговор как са следили кредитния портфейл на КТБ, защото банката на Цветан Василев не е специален случай, както я описват. Тя е четвърта банка в страната. Това е напълно непонятно поведение от страна на държавници и политици. БНБ дължи отговори за това как са се отпускали кредити от КТБ и имали ли са те съответното обезпечение".  Това заяви пред bTV бизнесменът Петър Манджуков.

Той категорично, че не приема твърдението, че КТБ е поредната финансова пирамида. „Общини, болници и министерства държат парите си в тази банка. Каква пирамида. Това е безотговорно. КТБ с агресивната си политика финансира редица покупки. 30% участие в банката има Оманският фонд и 10% ВТБ. Тези хора биха ли инвестирали в пирамида? Аз бих задал и друг въпрос и в този смисъл подкрепям думите на Иван Костов, който говори за намесата на странични фактори. Пуснаха се няколко писания и пред КТБ се извиха опашки. След това имаше агресия спрямо ПИБ. БНБ реагира своевременно и няма проблем с тази банка. И въпросът е защо държавата не направи същото с КТБ, защо не помогна?”, попита Манджуков.

Бизнесмен притежава 8% от ЦСКА

Петър Манджуков е физическото лице с най-голям брой акции в ЦСКА. Бизнесменът притежава точно 495 000 книжа или 7.62% от капитала на кл...

Бизнесменът, който е един от най-влиятелните в търговията с оръжие у нас, добави, че КТБ е единствената банка у нас, която обслужва военните предприятия. „30 000 семейства са свързани с този бизнес. Фирмите имат поръчки, имат сключени сделки. Как ще гледат контрагентите на тази криза? Биха ли сключили нови договори. Това са последващи неща, но много важни. В този смисъл смятам, че банката трябва да отвори, защото ако не отвори, ще бъде крах”, завърши бизнесменът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com