МЗХ поиска от горските предприятия списък с всички гори до важна инфраструктура

17675
МЗХ поиска от горските предприятия списък с всички гори до важна инфраструктура
Снимка: Thinkstock

Искане към всички държавни горски предприятия за изготвяне на списък на горите, които са в близост до значими за населението инфраструктурни обекти, поиска заместник-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов. Идеята е към тях да се подхожда с по-засилено внимание при изготвянето на планове за всякакви видове сечи, както и да бъдат включени при нужда в планове за залесяване.

Разискването за необходимостта от такъв списък беше направено на среща в МЗХ с всички шефове на шестте горски предприятия.

Специално внимание бе отделено и на готовността на горските предприятия за отоплителния сезон, като всички държавни предприятия декларираха, че са в пълна готовност и са стартирали продажбата на физически лица на дървесина по съответния ценоразпис.

Общински съветник във Варна: Законът връзва ръцете на прокуратурата за незаконната сеч

До голяма степен престъпленията, свързани с незаконната сеч, остават ненаказани заради несъвършенства на Наказателния кодекс, а не зар...

Готовността за реагиране в случай на пожари, бе другата обсъдена тема с държавните горски предприятия. Стана ясно, че предвид на израсналата буйна трева вследствие на големите валежи, при очакваните високи температури и засушаването, нараства пожарната опасност, поради което е необходима висока степен на готовност за бързо реагиране и разяснителна кампания сред населението в потенциално опасните райони.

"Имате нашата подкрепа, но разчитаме и на вашите усилия и съдействие за изпълнение на общия ни приоритет за устойчиво развитие на горския сектор", заяви министър Грудев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика