МЗХ е готово с нотификациите, няма прехвърляния между първи и втори стълб

17232
МЗХ е готово с нотификациите, няма прехвърляния между първи и втори стълб
Снимка: БГНЕС

Министерството на земеделието и храните подготви нотификациите до Европейската комисия с параметрите на схемите за директни плащания, които ще се прилагат в България от 2015 г., съобщиха от земеделското ведомство.

Съгласно взетите политически решения България няма да прехвърля средства между първи и втори стълб и няма да прилага схемата за плащане за райони с природни ограничения като част от директните плащания. До 31 януари 2020 г. в страната ни ще се прилага Схемата за единно плащане на площ. В новия програмен период земеделските стопани ще получават подпомагане по схемата за преразпределително плащане, по схемата за дребни земеделски производители и по схеми за обвързана подкрепа. Плащанията на големите земеделски стопанства ще бъдат намалени на две стъпки, като получените средства ще бъдат прехвърлени към ПРСР за подпомагане на приоритетни и уязвими сектори.

Припомняме, че в съответствие с европейските регламенти до 1 август 2014 г. страната ни трябва да информира ЕК за основните параметри по прилагането на директните плащания от 2015 г. МЗХ подготви необходимите уведомления въз основа на одобрената с решение на МС концепция относно прилагането на директните плащания в България от 2015 г.

Подробна информация относно подготвените нотификации е публикувана в рубриката Актуално на електронната страница на МЗХ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com