МИЕ обясни официално за какво са дадени 7 млн. долара на Westinghouse

22468
МИЕ обясни официално за какво са дадени 7 млн. долара на Westinghouse
Снимка: БГНЕС

Плащането на 7 млн. лева от страна на АЕЦ "Козлодуй" за Westinghouse е свързано с договор за модернизация на системи за контрол и управление на специалния корпус към 5-ти и 6-ти блок на централата. Това оповестиха от МИЕ в специално съобщение до медиите.

Договорът е на стойност 15 995 000 долара, а плащанията по него трябва да станат поетапно - така, както се изпълнява и самият договор. Срокът за изпълнение е три години - от 2013 до 2016 година.

Няма основания за плащане по проекта за 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй", обяви Стойнев

Правителството на Пламен Орешарски не придвижи подписването на споразумението с "Уестингхаус" за 7 блок и го остави за разглеждане след...

Освен това договорът е сключен с друго подразделение на Westinghouse, а не с това, с което беше сключен договорът за 7-ми блок. Договорът за 5-ти и 6-ти блок е с "Уестингхаус Енерджи Систъм", а за 7-ми блок - с "Уестингхаус Електрик Къмпани".

Служебното правителство извършва детайлен анализ на акционерното споразумение, на финансовите параметри, както и на ползите и рисковете за България от евентуалния строеж на 7-ми блок. Резултатът от анализа ще бъде предаден на следващото правителство като основа за продължаване на работата между АЕЦ „Козлодуй” и Westinghouse до достигане на междинно инвестиционно решение за продължаване или спиране на проекта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com