"Лукойл България": Лабораторията на Костов пусна заблуждаващ доклад

12544
"Лукойл България": Лабораторията на Костов пусна заблуждаващ доклад

Докладът на Лабораторията за управление на риска на Иван Костов е построен на неверни сведения и интерпретации. Това обяви в своя официална позиция "Лукойл България" във връзка със скандалния документ, който беше публикуван вчера (26 май). От компанията предупреждават, че имат намерение да защитават бизнес репутацията си с всички допустими законови средства, включително пред българския съд, а при необходимост – извън страната.

Основното заключение на доклада на Лабораторията на Костов е, че липсва конкретната цена на суровината за "Лукойл Нефтохим" по фактури, в случая тази на сорт „Урал“. В същото време обаче е посочена средногодишната цена на петрол сорт "Брент", която няма никакво отношение към доставката и облагането с ДДС на суровия петрол за рафинерията на "Лукойл" в Бургас, който, както посочват от Лабораторията, е само сорт „Урал". Според заключението на доклада това е повлияло на българските потребители, които са плащали по-висока цена за течни горива, отколкото е трябвало.

Костов разкри как "Лукойл" лъже с руски петрол и печели за наша сметка

Групата на „Лукойл“ се е облагодетелствала за сметка на българските домакинства и институции чрез завишаване на цената н...

В доклада цената на доставяния нефт "Урал" за "Лукойл Нефтохим Бургас АД" и вносът му, който е направен на територията на България, се съпоставя с котировката Br dtd. Всъщност, ценовата формула на доставяния нефт "Урал" е обвързана с котировката Ur rcmb, посочват от "Лукойл България".

От "Лукойл България" уточняват, че петролът тип "Урал" (Urals), който е основна суровина за преработка от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, се закупува от "Лукойл Нефтохим Бургас" на пазарни цени. Тези пазарни цени са нито по-високи, нито по-ниски от тези, по които друга рафинерия, намираща се на територията на Европейския съюз, заплаща за "Урал".

Научете в Expert.bg каква е разликата в стойността на двете котировки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com