Лукарски се радва на скочилото потребление по бензиностанциите

4303
Лукарски се радва на скочилото потребление по бензиностанциите
Снимка: БГНЕС

Радвам се, че има скачане на потреблението. Това коментира пред журналисти министърът на икономиката Божидар Лукарски в отговор на въпрос за повишеното потребление по бензиностанциите с 10 – 12%.

Той уточни, че това са проверки, които ще текат регулярно. "Надявам се, че не е в резултат само на потреблението", добави той.

Лукарски не пожела да каже коя рафинерия не отчита нито един кораб с петрол

Има ведомствена група, която да установи коя била рафинерията, която отчита, че няма нито един кораб с петрол, а работи. Не знам коя е...

На въпрос за критиките към Агенцията по метрология и на Българския институт по метрология министър Лукарски обясни, че правомощията им много ясно са разписани в закона. „В момента подготвяме законодателни промени, свързани със засилването на контрола”, каза още министър Божидар Лукарски, цитиран от "Фокус".

На правителственото заседание миналата сряда министър-председателят Бойко Борисов поиска препломбиране на всички бензиностанции вследствие на извършена проверка в периода 14 – 17 август. По време на проверката бяха констатирани нарушения по отношение на търговията с горива.

Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че е необходимо завишаване на контрола, тъй като по сегашния начин, по който са поставени пломбите, допуска много възможности за нарушения при продажбата на дребно, от които може да се ощетяват както крайните клиенти, така и фискът - с разминаване във физическия обем на горивата и обема, отчетен от бензиноколоконките и този, който се предава към НАП.

Вчера от Министерство на икономиката разпространиха резултата от проверката. Били са проверени 10 862 разходомери по бензиностанциите в страната като са затворени 87 от тях. Вчера министърът на икономиката заяви, че процентът на нарушенията при големите вериги бензиностанции са 40% от 87-те установени нарушения, припомня Expert.bg.

Най-големият полицейски синдикат пита: Защо служебно гориво се ползва за лични цели?

Защо има няма реални наказания заради използване на гориво за служебни цели - с този въпрос Синдикална федерация на служителите в МВР (...

Има картелно споразумение за цените на горивата. Това мнение изрази днес председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Миролюб Столарски. Той е убеден, че големите транспортни фирми зареждат гориво в чужбина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика