Кунева: Трябва ни план за икономическите последици от кризата в Украйна

24278
Кунева: Трябва ни план за икономическите последици от кризата в Украйна
Снимка: БГНЕС

Икономическите последици от случващото се в Украйна могат да бъдат сериозни и на България й е нужен национален план за предотвратяването им. Външната политика трябва да се прави през икономически аргументи и през икономическия интерес на България. Европейските финансови инструменти биха били в полза на България, ако държавата ни има план какво, кога и колко иска да получи при разпределяне на компенсации. Това заяви на пресконференция на Реформаторския блок днес председателят на „Движение България на гражданите" и ръководител на Групата по външна политика на Блока Меглена Кунева, предаде Стандарт Нюз.

Кунева припомни, че България е съсед през Черно море с Украйна и участва в Черноморското икономическо сътрудничество. Украйна е сериозен износител на зърно с влияние върху световните борси, ние - също, те имат голяма роля в производството и доставката на газ и въглища за България, имат 14 ядрени реактори и как ще се развива нашето сътрудничество е въпрос на национална позиция на България сега.

Кунева: Реформаторският блок ще спечели всички избори

Подгответе се за успеха. Реформаторският блок ще печели всички следващи избори. Това каза в речта си по време на Първата среща на софий...

Кунева допълни, че по време на гръцката криза страната ни не е направила правилни и бързи разчети на икономическите последици и сега, с Украйна, това трябва да се избегне. Виждам това като усилие на правителството, бизнеса, БСК, БТТП, политическите партии, но такъв план за действие на България в украинската криза е абсолютно необходим, каза още Меглена Кунева. За пример тя даде гръцкото представителство, което призова за ясна икономическа оценка на отражението на украинската криза върху европейското обединение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com