Кунева: Европа даде ясен знак, че няма да допусне газова криза в България

16645
Кунева: Европа даде ясен знак, че няма да допусне газова криза в България
Снимка: БГНЕС

Много ясният сигнал от страна на Европа беше, че криза за България няма да има. Така вицепремиерът Меглена Кунева и лидер на ПП "Движение "България на гражданите" отговори на въпрос дали може да се очаква нова газова криза у нас, предвид изказването на Владимир Путин, че цената на газа ще продължи да расте.

Връзките между европейските страни ще бъдат подсилени, информира агенция "Фокус". Кунева добави: "България няма да бъде оставена извън този тесен кръг на взаимопомощ, на който страните се надяват в такива ситуации, така че аз съм сигурна, че ситуация, каквато беше през 2008 г. няма да се повтори за България”.

Кунева: Газовата зависимост заплашва остро политическата ни независимост

Пълната зависимост на България от руския газ изключително остро заплашва политическата ни независимост, обяснява водачът на евролистата...

Вицепремиерът изрази надежда много силно да работим за това интерколекторите да се осъществят и посочи, че някои наши наши съседи като Румъния разработват собствени газови находища. Според нея картината ще се промени в регионален мащаб. Полша също прави добив на шистов газ. Такива стъпки предприема и нашата страна.

„Русия с непредсказуемото си поведение спрямо партньорите си всъщност накара да се търсят други източници и друг тип сигурност за газовите доставки. Европа е абсолютно наясно с това и България няма да бъде оставена в страни от този процес на сигурност”, обясни лидерът на ДБГ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика