Кольо Парамов: Искров си измива ръцете, някои хора се мъчат да бутнат Валутния борд

25699
Кольо Парамов: Искров си измива ръцете, някои хора се мъчат да бутнат Валутния борд
Снимка: БГНЕС

Иван Искров и УС на БНБ прехвърлят горещия картоф на следващия парламент и на следващия кабинет. Жалкото е, че гуверньорът на БНБ, който получава 15 президентски заплати, пригбягва до такива похвати, коментира известният с левите си убеждения финансист Кольо Парамов.

Всички онези, които стоят зад „Пуча от Костинброд”, се надяват чрез срутването на КТБ да има вторичен процес и нова нестабилност, защото и вестник „Сега” писа, че резервът го има само на книга, но го няма. Но Цветан Василев би могъл много да им развали сметките, смята Парамов.

Адвокатите на Василев: Страх го е за живота му, не иска екстрадиция

Потвърждавам, че г-н Цветан Василев се опасява за своя живот и за живота и здравето на своите близки. Това е потвърдено писмено и е зая...

Някои хора имат голям интерес да се повлече финансовата структура, за да могат още 3-4 други банки да бъдат фалирани – такива, които нямат резерв във Фонда за гарантиране на влогове. Там провизии внасят търговските банки, но само на доброволна основа, за да има буфер. В никакъв случай не трябва да се допуска фалит на КТБ – криза в една банка води до криза в други банки, а оттам нататък се поставя под съмнение Валутния борд, обясни Парамов пред Нова телевизия.

Вежди Рашидов говори за финансова зависимост, но аз говоря и за политическа зависимост. Предложихме на Иван Искров да излезе от банката и да упълномощи на свое място да застане един от подуправителите – той не го направи. А всички онези, които имат огромни кредити, които не са превалутирани по договор, имат изгода да падне борда.

Никой не може да ме обяви в разпалване на истерия – може обаче да се обвинят някои хора в липса на далновидност, продължи Парамов. 137 клиенти на банката, според доклада на квесторите дотук, държат  5,2 млрд. лева заема.

Според Парамов Цветан Василев трябва да сключи споразумение с българската прокуратура и да разкаже за зависимостите от политическа гледна точка. Тогава ще се види и кой какво и защо от тези 137 клиенти на банката, подчерта финансистът.

БНБ удължава срока на специалния надзор върху КТБ и ТБ "Виктория"

Съвсем очаквано Българска народна банка (БНБ) взе решение да удължи срока на специалния надзор върху Корпоративна търговска банка и Тър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com