Клиентите на КТБ могат да подават възражения в банката

17359
Клиентите на КТБ могат да подават възражения в банката
Снимка: БГНЕС

Клиентите на КТБ, които имат някакви възражения, могат да ги подават в банката. Това обясни на пресконференция председателят на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Радослав Миленков, цитиран от БГНЕС.

Всички вложители, които са отишли в банковите клонове, изплащащи гарантираните влогове, и не са вписани в списъците на вложителите, трябва да отидат в КТБ и да подадат възражение, в което да кажат, че възразяват, че не са включени в списъка на лицата, обясни Миленков.

Полиция пази районите на КТБ във Варна

Осигурено е полицейско присъствие в районите на обявените за изплащане на депозитите от КТБ клонове на банки. С разпореждане на главни...

Друго нещо, за което вложителите имат право на възражение, е сумата, ако считат, че сумата, която им се съобщава от банката, не е тази, която трябва да бъде изплатена. И в този случай трябва да се подаде възражение в офис на КТБ. Срокът, в който квесторите на КТБ трябва да върнат отговор на възраженията е 7 дни. Фондът получава коригираната информация след разглеждане от квестори, подчерта Миленков.

По думите му е изключително важно клиентите да бъдат идентифицирани от банките, за да се избягват измами. Той подчерта, че най-често оплакванията по телефона на вложители до фонда са свързани със стари лични карти, сгрешени ЕГН-та и претенции по отношение на сумите за изплащане.

Стана ясно, че обслужващите банки, които изплащат депозитите, са подбирани по критерии на съвпадение на клоновете на КТБ, както и насищане на банката в населеното място. Обслужващите банки са 9, а клоновете им са 300 на територията на София.

Относно това, че днес не се наблюдаваха много опашки на хора пред обслужващите банки, Миленков си го обяснява с това, че хората са очаквали да има големи струпвания пред банките и са се саморегулирали от това да правят опашки. Обяснявам си го и с мащабите на мрежата, формирана от 9-те банки, които обслужват служителите, каза още председателят на фонда, добави той.

Фандъкова: Няма опасност София да остане без парно

"Топлофикация София" изплаща текущите си задължения както обикновено по това време на годината. Ръководството на дружеството е гарантир...

Миленков посочи, че за сума до 3000 лв. се заплаща такса от 3 лв., което било минимална цена на услугата касови операции в съответните банки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com