Кирил Домусчиев и компания искат от Борисов да охлаби "меренето" на горива

21250
Кирил Домусчиев и компания искат от Борисов да охлаби "меренето" на горива
Снимка: БГНЕС

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) ще поиска среща с премиера Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов и ръководителите на акцизната и митническа администрация.

По време на срещата от КРИБ искат да обсъдят всички скорошни и предстоящи промени на нормативната уредба, засягаща производството и търговията с акцизни стоки в страната.

На обща среща в КРИБ ръководствата на Българската петролна и газова асоциация, Националната лозаро-винарска камара, "Булгартабак Холдинг" АД и "КТ Интернешънъл" ЕАД и други са се обединили около мнението, че промените в акцизното и данъчно законодателство, както на законовите, така и на подзаконовите нормативни актове, се извършват без оценка на въздействието им върху бизнеса, с налагане на свръхадминистративна тежест изцяло за негова сметка и при липса на диалог, се казва в съобщение от КРИБ.

Припомняме, че вчера почти единодушно парламентът реши да сложи отново измервателните уреди в данъчните складове за горивата. Това обаче стана на първо четене. Промените в Закона за акцизите и данъчните складове бяха внесени от Реформаторския блок.

Първа стъпка към връщането на измерителите на акцизни стоки

Народните представители приеха на първо четене промени в Закона за акцизите и данъчните складове. Те предвиждат отново да бъдат монтира...

По време на първото правителство на Бойко Борисов измервателни уреди имаше на входа, изхода и в данъчните складове на предприятията, занимаващи се с производство на горива. След това Пламен Орешарски премахна уредите от т.нар. производство и ги остави само при входа и изхода. Отделно в края на миналата година беше прието, че производителите на тютюневи изделия и алкохол ще трябва да въведат нови измервателни уреди половин година след като България ратифицира нова европейска директива за тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com