Каролев: Няма "сделка за едно евро", това е опция

7528
Каролев: Няма "сделка за едно евро", това е опция
Снимка: Facebook

Ще успее ли държавата да си върне парите от КТБ – според икономиста Владимир Каролев държавата е дала най-много 200 млн. лева в банката на Цветан Василев, от общински и държавни дружества.

Нямам вътрешна информация за КТБ, но много се учудвам, че трябва да има специално полицейско проучване на „инвеститорите за едно евро”. Влезте в LinkedIn и вижте какво пише например за Брус Бауър. Завършил е в най-добрите университети, например в Чикаго, но като е работил за фонд в Русия, там инвеститори са десетина богати фамилии. Генерал Бертран Луврие пък си има от две години фирма за частни разследвания. Луврие пък е инвестиционен банкер, който живее от години в Москва, изброи Каролев пред Нова телевизия.

ВАС не уважи искането за отвод на съдийския състав по делото за отнемане на лиценза на КТБ

Петчленият състав на Върховния административен съд, който трябва да решава за законността на решението, с което БНБ отне лиценза на КТБ...

Според мен сделка няма – тези хора са купили нещо, което се нарича опция. Моята интерпретация е, че ако те видят, че има възможност за печалба от „Виваком”, „Дунарит”, „Авионамс”, НУРТС и ГАРБ, тогава ще търсят възможност чрез инвеститори да ги вземат, обясни Каролев. И настоя – то и сега е документално доказуемо, че тези компании са на Цветан Василев. Новите „инвеститори” не ми изглеждат като хора на Василев. И нека не забравяме – директорският борд на „Виваком” вече не е на Василев, не е под контрола му. Контролът е в ръцете на ВТБ и западни инвеститори, каза Каролев.

Цветан Василев няма намерение да се връща в България и затова е тръгнал да си продава активите. Но тези активи не се продават лесно и затова на сцената излизат инвестиционни банкери, за да се търси начин за продажба, смята Каролев. И обясни – като купиш опция за актив, от теб зависи дали ще купиш актива или не.

За финал Каролев заяви, че подкрепя възможността прокуратурата да разваля сделки, но "Дяволът е в детайлите". Възможно е просто като нямаш връзки в прокуратурата, тя да ти открадне нещо, завърши той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика