Калоян Паргов: ДКЕВР се уплаши, защо служебното правителство не каже даде ли 0,5 млрд. лева на ВЕИ?

24203
Калоян Паргов: ДКЕВР се уплаши, защо служебното правителство не каже даде ли 0,5 млрд. лева на ВЕИ?

Ръководството на ДКЕВР очевидно се уплаши от планирания и организиран от БСП-София протест срещу предстоящото повишение на цената на тока и смени началния час на заседанието си. Това заяви в свое изявление лидерът на БСП-София Калоян Паргов.

Първоначално заседанието трябваше да започне в 10:00 днес, 30 септември, пред сградата на ДКЕВР на булевард "Дондуков". За тогава ние планираме протестен митинг, чрез който да изразим категоричното си несъгласие от необоснованото вдигане на цената на тока с 10%. В последния момент днес заседанието беше изместено за 14:00 часа. Това демонстрира пренебрежение и незачитане на справедливите искания на гражданското общество, смята Паргов.

Категорично обаче искам да заявя, че докато няма разчет, планиране и ясни мотиви защо повишението на електроенергията е 10%, а не 5%, например, ние ще протестираме срещу всяко вдигане на цената на тока, дори и да е с 0,1%. Затова нашият протест в 10:00 часа пред сградата на ДКЕВР на булевард "Дондуков" в столицата остава, каза червеният лидер.

Служебният кабинет и ДКЕВР изпълняват ролята на маша в ръцете на ГЕРБ за решаване на проблемите в енергетиката чрез планираното повишение на цената на тока! Нека правителството да каже колко пари плати на ВЕИ-ата в последните два месеца и дали то не обслужва интересите на американските централи и собствениците на възобновяеми енергийни източници?! Според непотвърдена информация става въпрос за близо половин милиард, но нека правителството да представи пред обществото данните, добави Калоян Паргов.

Дупката в бюджета на НЕК може да се покрие за между 3 и 5 години, заяви Щонов

Ръстът в цената на тока е необходима мярка за стабилизирането на енергетиката. Ако няма поскъпване, ще има сериозни сътресения в иконом...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com