Калфин: Готови сме да преговаряме за включване в "Турски поток"

17061
Калфин: Готови сме да преговаряме за включване в "Турски поток"
Снимка: БГНЕС

Българското правителство не вижда алтернатива на доставките на руски газ за Европа. То е готово да проучи условията на доставките на газ към "Турски поток". Информацията съобщи вицепремиерът Ивайло Калфин пред агенция "Интерфакс".

"Сега Европа се опитва да ограничи доставките на руски газ, но в момента няма алтернатива. Това е позицията на българското правителство", заяви Калфин. Според него има смисъл в съвместната работа и осигуряването на взаимноизгодни доставки на руски газ за Европа.

ЕК иска газови преговори с Русия, "Турски поток" бил икономически несъстоятелен

"Европейската комисия (ЕК) разчита да се върне на масата за преговори с Русия относно проекта за доставка на газ, аналогичен на "Южен...

София ще проучи условията, при които Русия възнамерява да доставя газ за Турция. В тази връзка вицепремиерът отбеляза готовността на България да повдигне въпроса на равнище ЕС и да разгледа възможността за "разделяне на потока", както и възстановяването на проекта "Набуко".

Искаме проектът "Набуко" да се размрази. Заедно с азербайджанския президент Илхам Алиев ще го представим пред Европейската комисия. Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов на съвместния брифинг с азербайджанския държавен глава.

Същевременно Калфин обясни още, че България е заинтересувана да продължи да получава газ от Русия и неговият последващ транзит към останалите страни от ЕС. Той добави: "За нас ще е най-добре транзитът на газ от Русия към ЕС да преминава през България".

 

Русия и Турция вече преговарят за "Турски поток"

Турция и Русия вече преговарят за бъдещето трасе на газопровода "Турски поток". Това съобщи пред журналисти турският министър на енерге...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com