Какво трябва да е решението за КТБ?

20577
Какво трябва да е решението за КТБ?
Снимка: БГНЕС

Вчера стана ясно, че с проекта за актуализация на бюджета държавата дава картбланш за всички възможни сценарий за поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка. Повечето от тях струват пари. Най-евтиният вариант остава спасяването с пари на частни инвеститори.

Според финансисти обаче държавата се подготвя и за най-черния сценарий – национализация. Той ще струва до 6 млрд. лв.

Владимир Каролев: БНБ избърза за КТБ

БНБ избърза с оценките и присъдите за Корпоративна търговска банка, може би има и уплаха. Не е задължително да се дават крайна негативн...

Въпросът около ситуацията с КТБ беше обсъден отново тази сутрин в ефира на bTV:

Според икономиста Петър Ганев изцяло пазарно решение за банката няма. Причина за това е фактът, че има казани много неистни. Той допълни, че очаква да се стигне до комбинирано такова с участието на държавата.

От своя страна Владимир Каролев се обяви против спасяването на всички депозити в банката (включително и над гарантираните 100 хил. лв.).

Според него в България няма достатъчна експертиза за преструктуриране на банки. Ако се прави специален закон, той трябва да бъде написан от външни експерти.

Вложители в КТБ настояват банката да отвори до 5 октомври

Вложители в поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка (КТБ) отново се събраха на национален протест пред сградата н...

Икономистът припомни, че доклада за състоянието на двете банки трябва да излезе до 20 октомври. Ако резултатите за капиталовата адекватност са положителни, надежда има. Ако ли не, трябва да се върви към фалит.

Финансовият експерт Кольо Парамов пък беше категоричен, че Делян Пеевски и Йордан Цонев не трябва да се занимават с КТБ. Той допълни, че ако "Данчо Цонев си е бил на мястото, той нямаше да допусне цялата тази голяма, мръсна организация по отношение на КТБ в рамките на БНБ и парламента".

"Всички в банката" трябва да бъдат удовлетворени, "иначе държавата тръгва по една много опасна плоскост", добави експертът.

Парамов и Каролев се обединиха около мнението, че към момента не се знае колко и дали КТБ има лоши кредити. 

Местан поиска международно разследване за КТБ

За да се изясни ситуацията около Корпоративна търговска банка (КТБ), трябва международно юридическо лице за финансово разузнаване да пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика