Кадиев: КФН нарочно не се включва в казуса "КТБ"

20873
Кадиев: КФН нарочно не се включва в казуса "КТБ"
Снимка: БГНЕС

Моите критики към КФН са не заради това, че Стоян Мавродиев е бивш депутат от ГЕРБ, който си написа закон сам за себе си, за да стане след това председател. Аз искам институциите в България да работят и когато видя институция да пропуска такъв голям казус, какъвто е КТБ, започвам да задавам въпроси, обясни поведението си Кадиев.

Според него КФН умишлено стои настрани по казуса.

Кадиев: Отчаян съм от структурата на кабинета

Направо съм отчаян от структурата на кабинета. Единственият вицепремиер, от когото има смисъл, е Томислав Дончев. За останалите сигурно...

"Не е извършила превантивната дейност. Не е предупредила инвеститорите - собствениците на акции на КТБ, пенсионните фондове, които примерно имат сметки в КТБ, и други поднадзорни лица, които по един или друг начин са свързани с КТБ" - напомня депутатът.

"Абсурдно е свидетел по дело срещу Брендо за пране на пари от наркотрафик, който се е скрил от съда, да бъде председател на финансов надзорен орган. Това излага България - прави ни "тъмни балкански субекти", посочва още Кадиев.

Според него изводът от случая с КТБ е, че БНБ, КФН, финансовото разузнаване, ДАНС и всички, допуснали казуса, очевидно не работят.

"Вторият извод е какво трябва да направим, за да засилим институциите, и тук си заслужава един дебат дали БНБ трябва да се слее с КФН", анализира депутатът. Той посочва, че когато България се присъедини към Единния надзорен механизъм, трите най-големи банки ще са под надзора на ЕЦБ и тогава работата на централната банка ще намалее, пише "Дневник".

КФН и Кадиев си размениха "любезности" по медиите

По-рано днес по време на обсъжданията на съдбата на Корпоративна търговска банка (КТБ) в Народното събрание депутатът от БСП-Лява Бълга...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика