КЗП почва да следи усилено дали се продават цигари на ученици

4059
КЗП почва да следи усилено дали се продават цигари на ученици
Снимка: БГНЕС

От 15-ти септември Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще извършва масови проверки на търговци в района на учебните заведения за спазване забраната за продажба на тютюневи изделия на лица под 18 години. Това съобщи пред Радио Варна Димитър Маргаритов, председател на КЗП.

Комисията вече започна инспекции в търговската мрежа в страната на стоки за ученици. С наближаването на новата учебна година вълнението и на учениците, и родителите расте, увеличава се търсенето и предлагането на учебници, помагала и различни пособия, затова и контролът се затяга.

Във Велико Търново и 10-годишните посягат към цигарите

И 10- годишни посягат към цигарите, показва статистика, с която разполага Регионалната здравна инспекция във Велико Търново, съобщава Д...

„Това, което ние ще проверяваме, е свързано с наличието на пълната информация, с евентуалните възможни нелоялни търговски практики по отношение на намаления и промоции, които обикновено търговците се изкушават да правят, когато има такава кампания.”, поясни Маргаритов. Той допълни: „А също така ще насочим усилия и в направление „Безопасност” по отношение на облеклата и обувките за по-малките ученици, където ние имаме функции да изследваме този въпрос.”

Маргаритов увери, че екипите на контролния орган ще бъдат в непрекъсната готовност и динамика да покрият всички задачи, които ръководството на институцията оповести като приоритетни за есенния сезон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com