КТБ уволнили арестувания главен касиер на банката, защото не ходела на работа

30180
КТБ уволнили арестувания главен касиер на банката, защото не ходела на работа
Снимка: БГНЕС

В 11:00 часа днес ще има пресконференция на служителите в КТБ, а групите, които страдат покрай този случай, са много. От една страна страдат вложители, от друга фирми, които са ползвали услугите на банката, от трета са служителите на КТБ. Служителите получават заплати, но например касиерката Маргарита Петрова, която беше задържана от държавното обвинение, е уволнена, защото не ходи на работа, посочи лидерът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев. Нашите адвокати вече са се заели с този случай.

КТБ е системна банка и е трудно да се определи какви са щетите. Например Русенската корабостроителница е много засегната, но не е само тя, а доста отрасли са ударени, подчерта Тренчев в сутрешния блок на bTV.

Цветан Василев е обжалвал заповедта за задържането си

Търсеният от Интерпол български банкер Цветан Василев е обжалвал задочно постановлението за задържането му за 72 часа, което беше издад...

Проблемът с КТБ е много голям, затова трябва да се формира екип от специалисти, които не са свързани по никакъв начин с банката. Затова направихме и Експертен съвет заедно с работодателите. Първо трябва да се установи истината около КТБ и затова искахме Експертният съвет да е наблюдател при осъществяването на проверката в банката. След това трябва да е ясно каква е дупката в КТБ, което още не е установено, посочи Тренчев.

Според Константин Тренчев прихванатият от „Протестна мрежа” документ за разпродажба на активи на КТБ преди обявление на несъстоятелност е бил реален, но на БНБ не им е стигнала смелост, за да го реализира.

Лечението трябва да се прилага навреме – това е постулат в медицината, важи и за КТБ. Колкото повече се отлага лечението, толкова по-голям е шансът КТБ да не бъде спасена. Категоричен съм, че трябва да се предотврати загиването на една системна банка, за да не пострадат много хора. КТ „Подкрепа” категорично застава зад служителите на КТБ. А новият протест на вложителите е от 17:00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика