КНСБ: ТЕЦ "Бобов дол" възстановява работата на два блока

23789
КНСБ: ТЕЦ "Бобов дол" възстановява работата на два блока

Проведоха се неформални разговори по време на честването на Деня на миньора и до колкото разбрах, вече има разрешение от тази сутрин с решение на ЕСО – ТЕЦ „Бобов дол” да възстанови работата си на два блока. Това заяви Валентин Вълчев, председател на федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ по повод протестите, предаде Фокус.

„Въпреки всичко за днес сме планирали нова среща в Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Въпреки това разрешение ние ще направим тази среща, за да може да протоколираме всичко и за да не стават такива екстремни ситуации, ненужни на никого”, обясни Вълчев.

КНСБ: МОСВ нарушава закона и заплашва с уволнение половината миньори в ТЕЦ "Бобов дол"

Министерство на околната среда и водите не спазва българските закони и заплашва с уволнение половината от миньорите в ТЕЦ „Бобов ...

Той посочи, че миньорите единствено искат да си запазят работата и редовно да получават заплатите си. „Ако това не се беше случило, трябваше да има съкращения, нямаше да има заплати. Не ни интересува дали има избори, служебен кабинет – ние бяхме готови и все още сме готови на крайни действия, митинги и протести”, добави той.

По думите му от 1 юли тази година ТЕЦ „Бобов дол” е на свободния пазар и няма нищо общо с регулирания пазар. „Те имат сключени дългосрочни договори за продажба на електроенергия на свободния пазар за износ и ако това не беше станало – да се възстанови производството – те търпяха загуби по 3 млн. лева на ден. Те имат договори с контрагенти и ако те не бъдат изпълнени, трябва да плащат и то на много по-високи цени. Това е другата причина, поради която производството трябваше да се възстанови”, обясни Валентин Вълчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com