КЕВР се нуждае спешно от над 370 000 лв.

5164
КЕВР се нуждае спешно от над 370 000 лв.
Снимка: БГНЕС

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) се нуждае спешно от 374 400 лева, за да продължи да работи нормално. Освен това се предвижда и откриването на нови 12 щатни бройки.

Текстовете са записани в проект за нов правилник за работа на ведомството, който е обявен за обществено обсъждане от Министерския съвет, съобщава "Труд".

От регулатора обясняват, че се нуждаят от 306 000 лева за заплати и други плащания на персонала и 68 400 лева за текуща издръжка към бюджета им за 2015 г. Една от причините за крупната сума за заплати е назначаването на още двама комисари във ведомството. Само техните основни възнаграждения възлизат на близо 4000 лв.

Комисията през тази година е с допълнително намален бюджет и няма достатъчно пари, за да плаща заплати, става ясно от мотивите към промените в правилника.

Според новите изисквания на закона за енергетиката КЕВР е длъжен да публикува всички свои решения, както и внесени предложения за изменение на цените на интернет страницата си.

Все още от комисията не са започнали да спазват тези изисквания. Един от мотивите на ведомството за промените е, че то се нуждае от допълнително хора и за да свърши тази дейност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика