Йордан Цонев: Кадиев говори неистини за Закона за офшорките

26675
Йордан Цонев: Кадиев говори неистини за Закона за офшорките
Снимка: БГНЕС

Учудвам се защо г-н Кадиев говори, че Законът за офшорките не важи за Карадере. По негово предложение в пленарна зала приехме инвеститори клас А и Б, ако говорим за офшорки, да трябва да разкрият физическия си собственик. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев.

По закон ще бъде създаден регистър, в който ще може да се видят физическите лица, стоящи зад офшорки, обясни народният представител. Предлагах когато правихме закона да има по-широк обхват, но цели медийни кръгове скочиха срещу това – например кръгът „Капитал”, каза Цонев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Законопроектът на Пеевски за офшорките вече е закон

След по-малко от час и без сериозни дебати по темата депутатите приеха на второ четене всички текстове от внесения от Йордан Цонев и ...

Още когато внесохме Закона за потребителския кредит казах, че той няма да важи за заварено положение. Не е юридическо издържано законът да важи със задна дата, подчерта Цонев. Той добави, че има предложение да се позволява потребителите да искат предоговаряне на стари кредити, но тепърва ще се гледа в пленарна зала. Там има много противоречия, банките не са съгласни, защото са си планирали нещата на една база, а сега може да се наложи промяна, разказа председателят на бюджетната комисия в парламента. Цонев добави, че най-късно до края на другата седмица предложенията за бързите кредити ще влязат в Народното събрание.

По отношение на затоплянето на отношенията с ГЕРБ, Цонев подчерта, че никога няма да има коалиция между ДПС и ГЕРБ. Той добави, че това, което дразни ДПС, е че депутати от БСП често-често говори за преяждане с власт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com