Изкупната цена на млякото падна фатално ниско

15389
Изкупната цена на млякото падна фатално ниско

Драстичният спад на изкупните цени на млякото и неконтролираният внос на имитиращи млечни продукти ще доведат до тежки последици за българското животновъдство, предупреждават от Националното сдружение на млеко- и месопроизводителите.

Представители на сдружението ще бъдат изслушани днес от парламентарната комисия по земеделие в търсене на решение на тези и още проблеми.

Брюксел: Руското ембарго още не пречи на млечните ви продукти

Засега Европейският съюз няма да оказва специална помощ по отношение на производството на мляко и млечни продукти в България. Това стан...

Заради руското ембарго цената на млякото е паднала до 50 стотинки на литър, което е с 14 стотинки под себестойността, обясни животновъдът Танчо Колев пред БНР. Удар по сектора са и имитиращите продукти, които вместо с мляко са произведени с палмово масло и други заместители.

"Четири лева кашкавал, три лева сирене - е, пише сирене, но къде е Агенцията по храните да го изследва, че не е сирене, че е имитиращ продукт. Не сме спирали да даваме сигнал до агенцията, че във веригите магазини се продават такива продукти, които са имитиращи, които не са от мляко, но реакция няма", заяви Колев.

Другият сериозен проблем е, че държавата закъснява с поръчването на ваксината за син език. Ако през пролетта тя не бъде поставена, това ще е фатално за българското животновъдство, смятат фермерите

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика