Иво Прокопиев: Ако може, Lafka да не рекламира при нас

29934
Иво Прокопиев: Ако може, Lafka да не рекламира при нас
Снимка: БГНЕС

Финансистът и издателя на вестниците "Капитал" и "Капитал Daily" Иво Прокопиев предприе доста интересен завой по отношение на веригата Lafka и ДПС.

В ефира на bTV той призова партията на Лютви Местан да не хвали икономическия седмичник. Същевременно Lafka беше помолена "ако може", да не рекламира в "Капитал". Така или иначе приходите, идващи от веригата, за която се говори, че е свързана с депутата Делян Пеевски, били минимални - нула цяло и нещо процента. 

И Lafka минава в ръцете на физическо лице?

Компанията „Табак Маркет”, която е позната на широката общественост с обектите Lafka, вече е с нов собственик. Това показва...

Позицията на "Капитал" за рекламата на Lafka може да прочете тук. Голяма част от нещата бяха преповторени от финансиста - редакционната политика на "Икономедиа" няма да се промени - нито по отношение на Lafka, нито по отношение на модела #кой, много са опитвали да влият върху нея чрез реклама, но не са успявали и тн.

На въпрос какво е ДПС, че всички му се молят (включително и премиерът Борисов), Прокопиев отговори, че това е холдинг с две крила - политическо и икономическо. Той се ръководел от върхушката на партията. Структурата от една страна била виновна за съсипването на не само финансовите регулатори.

Случаят КТБ

Темата, разбира се, не беше пропусната. Първо Иво Прокопиев заяви, че не се радва заради фалита на банката, който е щял да се случи рано или късно, дори без "помощта" на медиите, близки до Делян Пеевски.

Бургаският съд отново сложи прът в колелата на Lafka

Бургаският административен съд на практика блокира устрема на Lafka в града, който изглеждаше подсигурен, след като ГЕРБ и ДПС гласувах...

Издателят коментира: "КТБ рухна, защото бе порочен пирамидален бизнес модел. Аз бях за закриването на банката, защото така няма да има драма с хората с малките депозити. Банката финансира модела #кой. Но защо си мислите, че моделът #кой в момента не работи в посока да си изгражда финансови институции, за да продължи да работи? Прокуратурата започна късно действия по КТБ, защото много време преди това имаше публикации".

Преди време шефът на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев коментира, че фирми на Прокопиев продължават да дължат много пари, а също така бизнесменът е близък с Георги Кадиев от БСП.

На тези твърдения днес бизнесментът отговори: "Лъжа е това. Мавродиев да си представи доказателствата. Ако не може, да се извини. Съдя го за клевета и това може да е нов повод за дело. С Кадиев се познавам, но не сме виждали от 10 години". Последваха нови закани за завеждане на още дела между двамата.

Прокопиев не спря до тук. Според него КФН не е смела да влезе в КТБ и за това не е намерила проблема. В момента дори не е ясно дали лицензът на банката за инвестиционен посредник е отнет.

Иво Прокопиев: Да дойде някой самарянин да даде 6 млрд. лева за КТБ

В последно време има координирано усилие да се убеди обществото, че КТБ е работеща банка и е нужно да се спаси с държавни пари. Затова ...

Законодателят трябва да направи промени и да замени ръководствата на КФН и БНБ, категоричен беше издателят. Той определи като абсурдна кандидатурата на Стоян Мавродиев за шеф на Централната банка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика