Иванов отрече натиск: Нови цени на тока ще има от 31 юли

7625
Иванов отрече натиск: Нови цени на тока ще има от 31 юли
Снимка: БГНЕС

Нови цени на електрическата енергия ще има от 31 юли. Затова има и нов ценови период. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов след заседание на регулаторния орган, предаде БГНЕС. 

Иванов подчерта, че при обявяването на новите цени, ще бъде пояснено и какви ще бъдат ефектите от решението на КЕВР. 

Председателят на КЕВР: Искам едрият бизнес да плаща като обикновените хора

Ние твърдо трябва да равнопоставим битовите и индустриалните потребители. Досега битовите потребители и малкият бизнес не бяха равнопос...

На въпрос защо министърът на енергетиката Теменужка Петкова е била в сградата на КЕВР с част от екипа си тази сутрин, Иванов отговори, че е била проведена работна среща. Той отрече върху него да е оказван натиск за решението каква да бъде новата цена на тока. Иванов подчерта, че спазва законите, а те не дават възможност за отлагане на новия регулаторен период с още един месец.

Няма законова възможност решението за цените на електроенергия да бъде отложено отново, каза председателят на КЕВР, цитиран от "Фокус", коментирайки искането на бизнеса да бъде отложено наново ценовото решение, докато не бъдат решени проблемите в енергетиката.

"Увеличението на тока за индустрията ще намали конкурентоспособността", коментира по-рано днес зам.-председателят на Българската стопанска камара Камен Колев. Той заяви, че има риск поскъпването на електроенергията да принуди много предприятия или да преминат в сивия сектор, или да прекратят дейността си. Колев подчерта, че бизнесът настоява цената на тока да бъде замразена до пълната либерализация на енергийния пазар от първи януари следващата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика