Иванов: Ще поискам проверки на всички ВЕИ централи

8028
Иванов: Ще поискам проверки на всички ВЕИ централи
Снимка: БГНЕС

Има слънчеви централи, продавали ток и през нощта, възползвайки се от небрежността на съответните институции, в това число и на енергийния регулатор. Ще поискам пълна ревизия на всички ВЕИ централи в страната и ако се констатират нарушения, КЕВР ще е строга в наказанията си. Това заяви новият директор на Комисията по енергийно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред БТВ.

Той подчерта, че в енергетика има течове за стотици милиони левове, които по думите му са изчезнали и откраднати. Като своя цел Иванов посочи да се направят реформи за спиране на това ограбване.

60% от българите са енергийно бедни

Двама от трима българи са енергийно бедни. Това обяви новият шеф на енергийния регулатор Иван Иванов по време на дебата „Висок...

"Ние сме една от най-бедните енергийно държави в Европа, 61% от домакинствата у нас харчат повече от 10% от бюджета си за ток и парно", посочи Иванов. Той препоръча да се увеличат помощите за бедните, а не да се намалява цената на електроенергията.

"Цената на тока в следващите години ще се определя от енергийната борса и конкуренцията между доставчиците", обясни Иванов. Според него норвежки екип въведел либерализиран пазар и енергийната борса. Договорът за това вече е подписан и тя трябва да заработи от 1 януари 2016 година, поясни шефът на регулатора .

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика