Ирена Кръстева: Аз, семейството ми и фирмите, които управлявам, нямаме задължения

36852
Ирена Кръстева: Аз, семейството ми и фирмите, които управлявам, нямаме задължения

Ирена Кръстева, която е майка на изключително спорния бивш депутат от ДСП Делян Пеевски, наруши частично мълчанието си. В писмо до "всички информационни агенции" тя категорично отрича информациите за данъчни задължения, свързани с нея, информира Блиц.

Документът в оригинален вид:

Неофициално: Данъчните декларации на Ирена Кръстева не излизат с 300 хил. лева

Данъчните декларации на майката на Делян Пеевски Ирена Кръстева не излизат с 300 хил. лева. Това е установила проверката на прокуратура...

"ОТВОРЕНО ПИСМО

От Ирена Кръстева

Вторият директор на купувача на медийната империя на Кръстева е на преклонна възраст

Между 85 и 89 години – това е възрастта на един от директорите на Media Maker Limited, която, според писмо на Ирена Кръстева до Б...

Във връзка с поредните публикации, че аз, семейството ми и фирмите, на които съм управител, имат някакви данъчни задължения, заявявам категорично, че това не отговаря на истината.

И аз и семейството ми нямаме задължения, за което имам издадено удостоверение от НАП с изх. № 220201400126333 от 14.05.2014г.

По отношение на фирмите, на които съм управител, също имам издадено удостоверение от НАП с изх. № 220201400150688/05.06.2014г., в което е посочено изрично, че нямат задължения. Това удостоверение е издадено след направената ревизия на фирмите и доказва, че всички задължения по преизчислените данъчни основи са платени".

Данъчна ревизия на семейство Пеевски доведе до плащането на още над 300 хил. лева налози на държавата. Това заяви по-рано днес заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

На 8 август се появи информация, че данъчната декларация на майката на Пеевски - Ирена Кръстева, не излиза с 300 хил. лева. "Пропускът" е установен в рамките на подадения от "Протестна мрежа" сигнала за организирана престъпна група от страна на Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков.

БЛИЦ: Ирена Кръстева продаде основните си вестници

Майката на Делян Пеевски Ирена Кръстева, която управлява „Нова медийна българска група”, е продала вестниците „Телегр...

Действията на прокуратурата доведоха до плащане на данъци в държавната хазна. Мисля, че нашите действия доведоха до положителен за страната и фиска резултат, коментира още Сарафов. Той съобщи, че данъчната проверка на Николай Бареков все още не е приключила, защото проверката обхваща и тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com