Има принципно съгласие за създаване на Министерство на туризма

31167
Има принципно съгласие за създаване на Министерство на туризма
Снимка: БГНЕС

В големия салон на БАН се състоя обществена дискусия, посветена на националните цели и приоритети в туризма. По време на събитието по-голямата част от политическите сили, които участват на изборите, признаха необходимостта от създаване на Министерство на туризма.

Шест приоритета в сектора бяха обсъдени на кръглата маса, информира БНР. Сред тях са: Създаването на Министерство на туризма, развитието на целогодишен туризъм да се превърне в държавен приоритет, развитието на различните видове специализиран туризъм.

Денят е подходящ за туризъм

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха зот Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст. Времето е ясн...

Браншът настоява около 1% от приходите или 60 милиона лева да бъдат заделяни за реклама на страната, информира БНР.

Членът на съвета на директорите на един от големите ни курорти Красимир Станев мотивира необходимостта от отделно министерство по следния начин: "Трябва да има изключително големи правомощия на способността да координира усилията на различните министерства и ведомства".

Станев посочи, че спазването на законодателството в туризма и контролът е много занижен. Той добави: "Държавата до този момент действа доста приятелски спрямо финансовата дисциплина, спрямо персонала, спрямо необходимостта от добри условия на труд и така нататък, но правителството трябва да започне безкомпромисно в това отношение. Делът на черната икономика в туризма все още е много голям".

Да се носи отговорност за управлението в сектора апелира Байко Байков - председател на Асоцияцията на на българските туроператори и туристически агенти По думите му в момента в сектора са провеждат различни експерименти.

Несебър развива културния и поклонническия туризъм

Приключи реставрацията и консервацията на църквите „Св.Йоан Кръстител", „Св.Параскева" и околното им пространство в Стария ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика