И в жп сектора назряват настроения за стачка

14705
И в жп сектора назряват настроения за стачка
Снимка: БГНЕС

Да се мисли, че България може да остане без железница е абсурд. Тя трябва да стане приоритет. Това коментира изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров. Той беше категоричен, че е невъзможно например трупите и метала да се презвоват с камиони.

Пресилено е да се говори, че БДЖ върви към фалит, или че слиза от релсите, категоричен беше шефът на държавната компания в ефира на bTV. По този начин той коментира статия на в. "Труд" от днес.

БДЖ пуска два бързи влака между София и Букурещ

Два международни бързи влака между София и Будапеща, които ще пътуват през Румъния по моста „Нова Европа", ще бъдат пуснати в дви...

Според нея обмисля се възможността БДЖ да направи собствена автобусна фирма, с която да превозва пътниците по закритите нерентабилни линии. Това е съобщил транспортният министър Ивайло Московски. Автобусите ще довеждат пътниците от отдалечени селища със спрени влакове до гарите и спирките, през които минават жп композиции.

Владимиров беше още категоричен, че тази идея е все още на ниво зародиш. Той допълни, че ако субсидията на жп превозвача бъде намалена окончателно с 40 млн. лв., то трябва да бъдат закрити 140 линии и съкратени 1500 души. От представените от него данни стана ясно, че в момента задълженията на превозвача са достигнали 567 млн. лв.

От своя страна Петър Бунев от Синдиката на българските железничари коментира, че профсъюзите ще подкрепят хората, ако те решат да защитават интересите и работата си. Той допълни, че недоволството може да стигне до национална стачка.

Според синдикалиста хората не се усещат, докато ножът не опре до кокала. Това щяло да се случи някъде след нова година, когато заплахата стане реална. Шефът на БДЖ добави, че проблеми с влаковете около предстоящите празници не може да се очакват.

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за празниците

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак по време на коледните и новогодишните празници, от днес (10 декември)...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com