И икономическата комисия не иска връщане на пушенето на закрито

19259
И икономическата комисия не иска връщане на пушенето на закрито
Снимка: БГНЕС

Забраната за пушене на закрито в България изглежда ще си остане само тема на разговор, тъй като на първо четене и икономическата комисия не се съгласи тя да бъде премахната.

По време на обсъждането отчетливо стана ясно кой подкрепя и кой не подкрепя отмяната ѝ, като става въпрос да се върне режимът със зали за пушачи и непушачи – предложение на „Атака”. Против решението за отмяна са управляващите, докато опозицията е „за”.

Здравната комисия остави в сила забраната за пушене

Комисията по здравеопазване в парламента отказа да отмени пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места. С 4 гласа "за", ...

Според Корнелия Нинова и Любомир Владимиров тютнопушенето на закрито трябва да се върне поради две основни причини – забраната нямала ефект, а освен това пречела на бизнеса. Поли Карастоянова от „Патриотичния фронт” възрази, че забраната за пушене няма нищо общо с икономически загуби и проблеми на бизнеса. Промяна ще доведе до загуби, смята тя.

Преди седмица здравната комисия също отхвърли предложението на "Атака". Въпреки че законопроектът е отхвърлен от комисиите, той може да се обсъжда и в пленарната зала, където ще се вземе крайното решение по него.

Мартин Димитров сложи край на спора, като заяви, че трябва да има контрол и изпълнение на забраната, а не да се говори как няма смисъл от нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика