И граждански протест срещу новия дълг

18320
И граждански протест срещу новия дълг
Снимка: БГНЕС

Утре, 28 февруари, от 12:00 до 14:00 ще се проведе граждански протест под надслов „Не на дълговото робство”. Той ще тръгне от сградата на БНБ, а маршрутът ще е по бул. „Цар Освободител” до площад „Народно събрание”.

Протестът е срещу одобрения договор за посредничество за вземане на 16 млрд. лева външен заем в периода 2015-2017 година. Според организаторите това е безотговорен акт. Те искат България „да преустанови практиката на вземане на необосновани външни кредити, заробващи страната ни и да си върнем паричния суверенитет”. И предупреждават, че на протеста не се допускат знамена на политически партии.

Дълговата шашмалогия

Най-накрая – свърши се. Купища обяснения, думи, подскоци, манипулации, демагогия, истини, примесени с лъжи и вече си имаме посред...

Във Facebook страницата на Actualno.com съобщението за протеста беше изпратено от г-н Павел Вълчев. Пред руското издание „Фонд Горчаков” Вълчев споделя, че МВФ държи в състояние на все по-големи дългове все повече страни в цял свят. Според него политиката на МВФ води света към следваща депресия, защото не разчита на достатъчно обезпечение с капитал. Не може постоянно централните банки на големите държави да печат пари без покритие, смята Вълчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика