И Манолов захапа Домусчиев: КРИБ се съгласи на 2% по-високи осигуровки, не на 0,5%

16962
И Манолов захапа Домусчиев: КРИБ се съгласи на 2% по-високи осигуровки, не на 0,5%
Снимка: БГНЕС

Вероятно някой е пропуснал да информира г-н Домусчиев, че от 2017 година предстои 2% вдигане на осигурителните вноски. И ако се случват тези страшни неща, за които той твърди, че ще се случат при 0,5% вдигане на вноската, значи трябва да затворим държавата. Между другото точно работодателите се съгласиха за двата процента, включително КРИБ – така че г-н Домусчиев да се сърди на колегите си, уточни зам.-председателят на КТ Подкрепа Димитър Манолов пред bTV.

Манолов призна, че е „гадничка реакция” положението, при което Бойко Борисов събра синдикатите и след седмица, точно преди Коледа, беше прокарана пенсионна реформа. Аз съм „за” да има доброволен избор, защото при осигуряването в частни пенсионни реформи всеки поема риск и задължението да поема риск не е демократично, уточни вицепрезидентът на КТ Подкрепа. И заяви, че в НОИ има личен регистър, в който може да се проследи всеки един лев на всеки един вносител в системата.

Домусчиев: Всички членове на КРИБ са против вдигането на осигуровките

В рамките на един месец обработихме само 68 молби за членство. Да, действително има бум на желаещи да влязат в КРИБ, призна председател...

Синдикалистът посочи като смислена тезата на Стойнев да не се товарят за всичко родените между 1970-та и 1980-та година. И добави, че КТ „Подкрепа” няма да иска оставката на здравния министър Петър Москов така, както го поискаха КНСБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика