Греков и шефът на ДФЗ привикани на среща при премиера

24632
Греков и шефът на ДФЗ привикани на среща при премиера
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Пламен Орешарски е повикал на спешна среща аграрният министър Димитър Греков и шефът на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов, които от няколко дни насам се обстрелват взаимно с обвинения за злоупотреби. Греков и ДФЗ вече подадоха и сигнали до прокуратурата едни срещу други, припомня БТВ.

Земеделският министър сезира държавното обвинение за неправомерно одобрени проекти за еврофинансиране. Шефовете на фонда пък обвиняват Греков в умишлено провалени процедури, заради които има опасност до хората да не стигнат 4 милиарда лева от еврофондовете.

От ДФЗ подготвят сигнал до прокуратурата за земеделското министерство

Предоставяме на главния прокурор сигнал, относно всички факти и обстоятелства, които недвусмислено сочат за умишлено забавяне избора...

Конфликтът стана явен преди няколко дни, когато министър Греков поиска оставката на цялото ръководство на фонд "Земеделие". Причината - оплаквания от работата на фонда и забавени плащания.

Междувременно има риск за плащанията по над 900 проекта за земеделските производители и за общините.

„Затова става въпрос. Не толкова за оставките. Оставките ще дойдат - без значение на единия ли са или на другия. Въпросът е да си вършим работата. Затова настоявам”, коментира преди срещата Димитър Греков.

„Събрахме се, имаше кворум. Уговорихме се с колегите - след като станат ясни точните ангажименти на членовете, отново да се съберем тази седмица и да решим въпросите, които са се натрупали”, казва и Мирослав Николов.

Греков поискал прокуратурата да се занимава с шефовете на ДФЗ

Още преди 20 дни министърът на земеделието Димитър Греков е подал сигнал до прокуратурата относно ситуацията в Държавен фонд „Зем...

Вчера пък от РЗС излязоха с твърдение, че човекът, който е източил Държавен фонд "Земеделие", е не друг, а съпругата на Сергей Станишев - Моника.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика