Готвят изцяло нов Закон за обществените поръчки

17671
Готвят изцяло нов Закон за обществените поръчки
Снимка: БГНЕС

Законът за обществените поръчки е може би най-често променяният и това създава усещане за нестабилност. Надявам се да сме готови с изцяло нов закон през втората половина на 2015 г., който да не бъде променян повече. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски на среща вчера с представители на Австрийския бизнес кръг в България, които поставиха въпроси, свързани с недостатъците на сега действащия закон.

"Вече е сформирана междуведомствена група под ръководството на вицепремиера Томислав Дончев и се работи по изготвянето на проекта на закона. „Отворени сме за конструктивни предложения от ваша страна, така че новият закон да е наистина устойчив“, допълни министър Лукарски.

Депутатите одобриха промените в Закона за обществените поръчки

iИзмененията в Закона за обществените поръчки минаха и на второ четене в парламента, предаде "Фокус". Така в обществените поръчки се в...

Въвеждането на електронни поръчки е сред основните приоритети на Министерство на икономиката и е една от мерките, които ще доведат до преодоляване на корупцията и значително повишаване доверието на чуждестранните компании в България.

На срещата министърът представи основните насоки, в които ще работи Министерство на икономиката, така че да се създадат възможности за реализиране на пълния потенциал в двустранните търговско-икономически и инвестиционни отношения на България, както с Австрия, така и с други водещи партньори. Той посочи, че в момента България се намира в благоприятно положение, тъй като нестабилната ситуация в Гърция създава предпоставки за пренасочване на инвестиции към страната ни.

За повишаване на инвестиционния интерес към България е необходимо да бъдат проведени сериозни реформи. На първо място Лукарски постави съдебната реформа. На второ място според министъра е намаляването на административната тежест и въвеждането на електронно управление. Той изрази своята надежда още през 2015 г. да има сериозен напредък на работата по електронно правителство, като ще се ползва и опита на Австрия, която е лидер в ЕС в това отношение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика