Глобиха концесионера на парк "Ропотамо"

9013
Глобиха концесионера на парк "Ропотамо"

Всякакви строителни дейности в резервата "Ропотамо" са спрени, а концесионният договор на ползвателя "Венис Марина" е прекратен, съобщават от Министерството на околната среда и водите.

По-рано днес от "Венис Марина" изпратиха официално съобщение, че всъщност в "Ропотамо" няма строеж, а само рехабилитация и подготовка за летния сезон. Управителят на вече бившия концесионер обаче призна, че нямат разрешение от Община Приморско за тази дейност.

Биволъ: Ударно строят на Ропотамо, МОСВ мълчи

Строителни бригади леят бетон и строят заведения на брега на река Ропотамо, в сърцето на едноименния резерват. Строежът няма никакви ра...

При проверка на място обаче РИОСВ констатира, че фирмата извършва цялостна подмяна на съществуващата постройка с нова. Това практически е строителна дейност, която не е била съгласувана нито с местната екоинспекция, нито с МОСВ и е в нарушение на Закона за защитените територии.

„Венис Марина” има съставен акт за установено административно нарушение и ще понесе санкция между 5 000 и 50 000 лв. за строителство в защитена територия, информира bTV.

Междувременно МОСВ заплаши директора на РИОСВ-Бургас с последно предупреждение за уволнение заради занижения контрол върху дейностите на територията на резервата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика