Георгиева: Нужни са гаранции, че случилото се с КТБ няма да се повтори

6231
Георгиева: Нужни са гаранции, че случилото се с КТБ няма да се повтори
Снимка: БГНЕС

България трябва да извърши отдавна отлаганите ключови реформи и да подобри инвестиционната среда, призова еврокомисарят Кристалина Георгиева пред националното радио.

По повод пролетната икономическа прогноза на Европейската комисия, която е по-оптимистична за страната ни, но залага продължаващ спад на инвестициите, Георгиева препоръча и бързо премахване на административните пречки пред бизнеса.

Стотици извиха българско хоро в Брюксел

Стотици любители на народните танци се стекоха в центъра на Брюксел – на площад "Гранд плас", за да се хванат на традиционното Го...

"Това, че имаме ниски данъци е добре, но очевидно не е достатъчно, защото се оказва, че на бизнеса му излизат през носа тези пречки, които се създават излишно по административен път", заяви еврокомисарят. 

Георгиева подчерта, че са нужни гаранции, че случаят с КТБ няма да се повтори. Сътресенията във финансовия сектор у нас са посочени от Европейската комисия като негативен фактор за ръста на икономиката ни.

"Ясно е, че не е лесно да се приключи тази тема. Не само това, което се случи с КТБ, а това, което продължава да тресе общественото мнение. Трябва да се затвори тази страница решително, но и да се създаде по-голяма увереност, че този случай няма да се повтори", допълни тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com