Георги Кадиев внася промени в Закона за офшорките, за да няма случаи Карадере и Lafka

24876
Георги Кадиев внася промени в Закона за офшорките, за да няма случаи Карадере и Lafka
Снимка: БГНЕС

Депутатите от Коалиция за България Георги Кадиев, Георги Анастасов, Страхил Ангелов, Таско Ерменков и Петър Мутафчиев официално внесоха предложение за промени в Закона за офшорките, с което считат, че ще предотвратят „нови случаи Карадере и Lafka”.

Основната част в предложението е офшорки с неясни собственици да не могат да стават инвеститори клас A, Б и В, както и такива фирми да не могат да влизат в договорни отношения с държавата, общините и с държавни и/или общински компании. Под държавни или общински предприятия се разбират такива с над 50% държавно участие. В този обхват влизат и дъщерни фирми на такива държавни или общински компании.

Йордан Цонев: Кадиев говори неистини за Закона за офшорките

Учудвам се защо г-н Кадиев говори, че Законът за офшорките не важи за Карадере. По негово предложение в пленарна зала приехме инвестито...

Относно инвеститорския клас вносителите искат при определяне на приоритетен инвестиционен проект по Закона за насърчаване на инвестициите да може да се отнема инвеститорски клас, ако е получен от офшорка с неясен собственик.

Друга предлагана промяна е акционерите в публичните дружества по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, регистрирани на места с преференциален данъчен режим (държави тип данъчен рай) да са длъжни да оповестяват информация за техните действителни собственици.

Припомняме, че по-рано днес депутатът от ДПС Йордан Цонев, един от двигателите на Закона за офшорките наред с Делян Пеевски, каза, че Георги Кадиев говори неистини относно нормата и влиянието ѝ върху Карадере. Цонев добави, че и сега в закона е предвидено собствениците на офшорки да се обявяват, когато трябва да получават инвеститорски клас по приоритетен инвестиционен проект.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика