ГеоПост Франция започна покупката на миноритарен дял в Спиди АД

28937
ГеоПост Франция започна покупката на миноритарен дял в Спиди АД

ГеоПост СА Франция придоби 11% от капитала на най-голямата българска куриерска компания - Спиди АД за 12 милиона лева при пазарна капитализация на дружеството от 107 милиона лева.

Сделката е част от плановете на ГеоПост да придобие до 25% от капитала на Спиди АД, като част от стратегическа сделка в Балканския регион. Същевременно Спиди ще придобие дъщерните дружества на ГеоПост в България и Румъния и ще се фокусира върху развитието на куриерския и логистичен бизнеса в региона, и връзката му с Европейския пазар.

"Спиди" АД постига добър ръст на приходите на полугодието

Най-голямата куриерска компания на българския пазар публикува финансовия си отчет за полугодието. Дружеството запазва добрите си те...

В момента е в ход увеличение на капитала на Спиди АД на стойност от 20,5 милиона лева, което заедно с инвестиционен заем ще финансира инвестиционна програма в размер на 32,4 милиона лева (средствата ще се използват за придобиване на двете дружества и за инвестициите в развитието им). Тази транзакция прави възможна реализацията на нова интензивна програма за развитие на Спиди АД в България и Европа.

От началото на септември Спиди АД вече предлага доставки до всяка точка на Румъния по ценовата си тарифа за България. Например с новата услуга EXPRESS RO доставката на документи за Румъния струва под 7 лева. Подготвя се и специално предложение за електронните търговци опериращи на Европейския пазар и в частност за Германия с фокус за пратки до 2кг.

В резултат на развитието на нови логистични услуги за Европа клиентите на Спиди имат достъп до изгодни доставки на палети в рамките на 5 работни дни.

Преди Нова година през мрежата си от собствени офиси и партньорската мрежа Speedy Parcel Shop (SPS) дружеството ще предложи специални по-ниски цени на всички клиенти, които предпочитат обслужване от и до офис.

"Спиди" АД с най-висок растеж от началото на кризата - 21,6%

През 2013 г. "Спиди" АД постигна консолидирани приходи от 66,3 млн. лв. или с 21,6% над реализираните 54,5 млн. лв. през 2012 г. Дружес...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика