"Газпром" внесе 100 млн. евро в капитала на "Южен поток Транспорт"

21388
"Газпром" внесе 100 млн. евро в капитала на "Южен поток Транспорт"

Руският енергиен гигант "Газпром" внесе 100 млн. евро в капитала на компанията South Stream Transport ("Южен поток Транспорт"). Това се казва в съобщение на холдингът, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Бордът на директорите на руския гигант одобри на 10 септември внасянето на сумата от 100 млн. евро.

"Южен поток" ще донесе "известни икономически ползи" за България

„Южен поток транспорт“ изготви Оценка на въздействието върху околната и социалната среда (ОВОСС) за българския участък на м...

Компанията South Stream Transport B.V. е съвместна международна фирма, създадена за проектирането, строителството и експлоатацията на морския газопровод, който ще мине по дъното на Черно море и ще свърже руския и българския бряг. 50% в нея се държат от "Газпром", а останалата част е разделена между италианската Eni S.p.A. (20%), германската Wintershall Holding GmbH и френската Électricité de France (EDF) (по 15%).

"Южен поток" е глобален инфраструктурен проект на "Газпром" за изграждането на газопровод с капацитет 63 млрд куб. м. Неговата цел е да диверсифицира маршрутите за доставка на руски природен газ за страните от Южна и Централна Европа, като се заобиколят транзитните държави.

Предвижда се в края на 2015 г. първите количества газ да потекат по тръбата. Очаква се газопроводът да започне да работи с пълен капацитет през 2018 г. Морският участък от газопровода се състои от четири тръби, дължината на всяка една от тях е над 930 км.

В България споровете около проекта са заради поправките в Закона за енергетиката, с които се иска да се въведе термина "морски газопровод"

Радан Кънев: Лавров дойде да окуражи правителството да наруши правилата на ЕС за "Южен поток"

Сергей Лавров дойде в България, за да насърчи правителството на Пламен Орешарски да наруши Третия либерализационен пакет по отношение н...

След като стана ясно, че държава е продала 358 декара при Паша дере и "Южен поток България" има разрешително за строеж се появиха предположения и твърдения, че "морски газопровод" може да се превърне и отсечка на българска територия до първата разпределителна станция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com