ГЕРБ иска 50% от концесионните плащания да отиват в общините

22449
ГЕРБ иска 50% от концесионните плащания да отиват в общините
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Половината от концесионното плащане, когато държавата предоставя концесия за защитена територия, да отива при общините. Тази поправка в Закона за защитените територии беше поискана от ГЕРБ.

Законопроектът е внесен в деловодството на Народното събрание, а сред имената на вносителите личат тези на Цецка Цачева и Лиляна Павлова.

Министерството отдава плажовете само на концесия

Плажовете по българското Черноморие да бъдат отдавани само на концесия. Това планират да въведат от регионалното министерство, съобщи...

Днес, от 12:00 часа, ГЕРБ дава пресконференция заради проблемите с плащанията по ОП „Околна среда”. Там Европейската комисия наложи редица финансови корекции по проекти, които са главно на общините. Става въпрос за 239 договора на 87 общини, които според министърът на околната среда и водите Искра Михайлова са за периода 2010 – 2013 година. При проверката от ЕК обаче беше изрично уточнено, че договорите са изпълнявани в периода 2010-2013 година, т.е. не е ясно кога точно са сключвани. Със сигурност обаче става въпрос за проекти, които са кандидатствали и са одобрени по-рано – година, две поне.

Иначе министърът на околната среда и водите призна, че ситуацията е тежка, но добави, че ако по съответен проект общината докаже, че той е издържан, ЕК вероятно ще премахне корекцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика