Фонд "Земеделие" се похвали с изплатени пари по ПРСР

14545
Фонд "Земеделие" се похвали с изплатени пари по ПРСР
Снимка: Thinkstock/ Guliver

В рамките на ноември и декември 2013 година действащото ръководство на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) успя да изплати 380 млн. евро към българските общини и земеделци по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Това се казва в доклада на разплащателната агенция до членовете на УС на ДФЗ. За сравнение, до встъпването в длъжност на сегашното ръководство са били разплатени едва 90 млн. евро, съобщиха от фонда.

След създадения извънреден "План за действие", съгласуван със службите на ЕК, ДФЗ успя да изплатени всичките 470 млн. евро, които България е трябвало да преведе на земеделците и общините по ПРСР, съгласно предварително заложения бюджет от ЕК.

Действията на ръководството на ДФЗ доведоха до това, 2013 г. да е първата финансова година от Програмата, в която няма генерирани никакви финансови загуби за страната и българското земеделие, казват от Фонда.

Греков и шефът на ДФЗ привикани на среща при премиера

Министър-председателят Пламен Орешарски е повикал на спешна среща аграрният министър Димитър Греков и шефът на Държавен фонд "Земедел...

Припомняме, че от няколко дни насам между институцията и земеделския министър Димитър Греков тече престрелка с обвинения. Греков поиска оставката на ръководството на Фонда, докато оттам заявиха, че той им е оказвал натиск заради приближена до него фирма.

Още по-темата четете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика