Фирми масово бавят заплатите на служителите си

21615
Фирми масово бавят заплатите на служителите си
Снимка: Thinkstock

Страната може да бъде обхваната от протести заради забавени заплати и евентуални съкращения. Синдикатите стенгаха редиците в различни места, където напрежението расте.

Забавените заплати са за над 100 милиона лева, сочат данните на Инспекцията по труда за периода 2009 - 2015 г. Парите се дължат на работници в над 2 000 фирми, част от тях вече са спрели дейност или са в процедура по несъстоятелност, съобщава БТВ.

Прокурорите нападнаха Горанов, защото не им вдига заплатите

Ако в една държава министър не приема за нормално да спази закона, то този министър не живее в правова държава. Това се казва в стано...

109 фирми бавят заплатите само за януари и февруари. Бавят се близо 4 млн. лева. Други 4 милиона са изплатени след намесата на трудовите инспектори.

Стачка има в сметопочистяващата фирма Видин заради забавени заплати, както и в Ямбол, където пък искат увеличение на възнагражденията. Оръжейниците в Русе също се готвят за стачка, но там заради ситуацията с лиценза на предприятието, в което работят.

Икономическият министър Божидар Лукарски обясни, че лицензът на военния завод „Дунарит” е спрян по сигнал на ДАНС, свързан с движението на пари и финансовата сигурност на държавата. Той уточни, че информацията е класифицирана. Предприятието е свързвано с банкера Цветан Василев.

От КНСБ и Подкрепа твърдят, че мярката е неоснователна и ще остави без препитание над 700 души. Те настояват за спешна среща с министрите на икономиката и отбраната.

155 служители от Благоевградско не са получили заплати за януари

155 работници в Благоевградско не са получили заплатите си през месец януари. Това съобщи на пресконференция директорът на Областната и...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика