Експерт: Голяма част от българите прекараха празниците у нас

13567
Експерт: Голяма част от българите прекараха празниците у нас

Голяма част от сънародниците ни избраха да почиват в България за празниците. Информацията съобщи в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Румен Драганов – председател на Института за анализи и оценки в туризма.

През изминалите почивни дни предпочитаната дестинация на сънародниците отново е била България, като голяма част от тях са посетили зимните курорти.

Министерството на туризма с мрачна прогноза за спад на руските туристи

Министерството на туризма прогнозира спад на руските туристи през 2015 г., заради санкциите на Европейския съюз срещу Москва, както и...

Ски-купата в Банско привлече изключителен интерес, допълни Драганов. Според него тази зима условията за ски-туризъм са отлични, докато миналата година потокът от туристи е бил по-малък, заради меката зима и по-малкото сняг. Коледа и Нова година са били доста силни за туристическия бранш, през месец януари има голям спад, но се очаква статистиката за февруари и март да бъде много по-добра. Голяма част от хората са били при близки и приятели през почивните дни, което също подпомага местни туризъм в по-малките градове в страната, каза още председателят на Института за анализи и оценки в туризма

Голяма част от българите ще посетят Черноморието за великденските празници. Резервациите за хотелите, които работят целогодишно на морето вече, са почти запълнени. Има доста хотели, които отварят по-рано и подготвят своите бази.

Това са предимно хотели, които работят по международни програми за туристи на пенсионна възраст, уточни Драганов. Той допълни, че интересът към Северното Черноморие e по-голям от страна на туристи от Румъния, но те посещават и курортите на юг. Там също има добри условия за настаняване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика