Експерт: Да се готвим за фалити на туроператори през 2015 г.

8190
Експерт: Да се готвим за фалити на туроператори през 2015 г.
Снимка: Getty Images / Guliver

През 2015 година и нататък трябва да бъдем подготвени за фалити на туроператори. Това заяви пред агенция "Фокус" директорът на Институт за анализи и прогнози за туризъм Румен Драганов.

"Не трябва да бъдем изненадвани от тях, просто е необходим механизъм, по който никой да не разбира, че има фалит на туроператор. Това се случва във всяка страна в Европейския съюз и не трябва да е драма, нито новина”, каза още Румен Драганов.

От хотелиерския бизнес: Държавата е виновна за презастрояването

Огромното застрояване и обслужването са основните причини да не ходя на почивка на Черноморието ни. Това заяви главният редактор &bdquo...

Очаква ни много отговорен сезон. Сезон 2015 година ще бъде изключително интересен, много търсен и по-евтин, тъй като виждаме, че намаляването цената на горивата, се отразява на много от почивките в България и изгодните оферти, провокират по-голямо търсене, каза Драганов. По думите му всички скептици могат да бъдат изненадани, ако очакват лятото да намерят места и празни хотели. „По-лош ще бъде ударът върху българския бизнес, който ще трябва да работи доста повече, за по-малко пари”, уточни Драганов.

Той подчерта, че не бива да се изостава от основната задача, която е била поставена със създаването на Министерство на туризма – регистър на туристическите атракции публична и държавна собственост. „Освен това решаване на проблемите в бранша, както по регламентиране туристическите зони, места и точки, така и по отношение на правните въпроси, които касаят регламентиране на туроператорската дейност”, заяви Румен Драганов.

"Месец май е доста интензивен за пътувания. През първите десет дни и по майските месеци, ще имаме доста интензивни пътувания, свързани с туристите от съседните страни", каза още експертът. Той допълни, че има около 12 000 румънци, които са на почивка главно по Северното Черноморие.

От Институтът за анализи и прогнози за туризъм очакват по Гергьовден и много гръцки туристи – около 75 000 души. „Започнаха и пътуванията по Черноморието и от по-далечни дестинации. Имаме туристи от Израел, скандинавските страни, Англия”, отчете той.

Шефът на туристическия бранш: Стига с тази Гърция, стараем се

И без да ме е призовавал премиерът, почивам в България. Така депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава Атанасова коментира пр...

По думите му има и много руснаци, които използват домовете си. "Само в Южното Черноморие над 6000 са тези, които подготвят своите домове за лятото, в очакване на техни близки, роднини и приятели да ги посетят. Туристическият сезон стартира в добро време и очаквания”, каза още Румен Драганов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com