Едва 1 проверка е била направена на КТБ за последните 2 години

13075
Едва 1 проверка е била направена на КТБ за последните 2 години
Снимка: БГНЕС

За последните две години е направена една цялостна проверка на КТБ. Това каза подуправителят на БНБ Цветан Гунев по време на днешното заседание на временната комисия по бюджет и финанси към 43-то Народно събрание

От самото създаване на банката през 1999 година в КТБ са направени над 10 проверки, като в последните 5 години проверките на място са общо 4. По думите на Гунев е била планирана и проверка през септември 2014 година, информира "Фокус".

Искров: Очакванията са лицензът на КТБ да бъде отнет

До 31 октомври квесторите в КТБ и ТБ "Виктория" трябва да внесат окончателните финансови разчети. Може да има забавяне от няколко дни. ...

Подуправителят обясни още, че той е одобрил продажбата на бившата "Креди Агрикол България" на КТБ. По думите му сделката представлявала продажба на загуби, които клонът на френската банка трупала всяка година.

От Корпоративна банка имали идея да развиват различен вид бизнес с ТБ "Виктория". Те мислели да я направят ритейл банка.

Един от квесторите на БНБ - Станислав Лютов, обясни, че са поискани прихващания на обща стойност между 500 и 600 млн. лева. Сред подадените заявления има такива на общински и държавни дружества. Не всички от тях тях ще бъдат потвърдени. Колкото искания бъдат осчетоводени, те ще са в полза на банката. Те ще намалят дупката в банката, която миналата седмица се оказа, че е в размер на 4,22 млрд. лв.

Проблемът в КТБ е, че има малко читави кредитоплучатели и много вложители. Заради това размерът на цесиите е толкова малък, добави Лютов.

Австрийските "спасители" на КТБ имат пръст в скандални сделки на Балканите

Австрийските консултанти от EPIC (ЕПИК), които са сочени като надежда за оздравяване на Корпоративна търговска банка, имат участие в ня...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com