EVN иска само да пълни джоба си, смята Божков

24183
EVN иска само да пълни джоба си, смята Божков
Снимка: БГНЕС

След като по-рано днес от EVN заявиха, че искат от 1 октомври токът да поскъпне със 17,9%, коментарите не закъсняха. Според членът на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Еленко Божков това предложение е единствено с цел ЕРП-то да напълни собствената си хазна.

"Всички претенции на EVN  са насочени само към пълненето на собствения им джоб. Компонентите, на които се основават, е да се увеличат незнайно защо технологичните разходи от 8%, които им определихме, на 10%, да се увеличат разходите за небалансите (разликите между предварително заявените и реално потребените количества електроенергия-бел.ред.) на крайния потребител, които бяхме определили на 2% и да станат 5%. Всички икономии, които ще се получат ще отидат в техния джоб, защото в одитите, които направихме се виждаше, че икономиите, които те правят от технологични разходи след това ги прехвърлят в административните си разходи, тоест сега като им увеличим технологичните разходи, ще им увеличим икономиите", коментира Божков пред БГНЕС.

EVN иска поскъпване на тока със 17,9% от октомври

Енергоразпределителното дружество EVN иска цената на тока да се увеличи със 17,9% от 1 октомври. Заявлението вече е внесено в ДКЕВР, ...

Според него същото важи и за разходите за небаланса.

Припомняме, че Еленко Божков отказа да подаде оставката си миналата седмица, макар тя да бе поискана от служебния премиер Георги Близнашки. Председателят на ДКЕВР Боян Боев и заместничката му обаче напуснаха постовете си.

Какво още каза Божков четете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика