ЕВН: При една по-тежка зима, ще има аварии

24705
ЕВН: При една по-тежка зима, ще има аварии
Снимка: Thinkstock/ Guliver

При една по-тежка зима, ще има аварии. В момента имаме одобрени инвестиции в мрежата в размер на 60 млн. лв. годишно при необходими 130-140 млн. лв. Това заяви членът на УС на ЕВН Калина Трифонова в ефира на Нова телевизия. Припомняме ви, че вчера от дружеството поискаха токът да поиска цената да се увеличи с почти 18%.

Тя дебело подчерта, че нивото на технологични разходи в България е много ниско - 8%. За да има устойчивост, били необходими 17 на сто.

ЕВН: Няма да извършим плащането към НЕК, платили сме преди

ЕВН България (EVN) няма да извърши исканото от ДКЕВР плащане към НЕК, тъй като вече е заплатила въпросната сума през периода юни 2012 &...

В предаването участие взеха и Таско Ерменков от БСП и Валентин Николов от ГЕРБ. Двамата отново си размениха обвинения за свършеното от правителствата на двете партии.

Според Ерменков в момента едно увеличаване от 6-7% е необходимо, тъй като на НЕК трябва да бъдат възстановени 93 млн. лв. Тази дупка била формирана благодарение на "великите финансисти" Йордан Цонев и Петър Чобанов, които включили грешно в бюджета за тази година такса "слънце и вятър".

От своя страна Николов допусна, че НЕК може би се води към фалит, за да може да бъде изкупена компанията на ниска цена. Той не пожела да уточни с колко трябва да се увеличи цената, само уточни, че тя трябва да е пазарна и прозрачна.

 

EVN ще обжалва новата цена на тока

Електроразпределителното дружество EVN България ще оспори в съда решението на ДКЕВР за промяна на цената на тока от 1 юли. С него потре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика