ЕК не се трогна, че на Варненското пристанище идват тръби за "Южен поток"

30539
ЕК не се трогна, че на Варненското пристанище идват тръби за "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

Няма да коментираме по никакъв начин видеозаписа, на който се вижда как в България пристига партида от тръби за строителството на "Южен поток". Вярваме, че българската държава спазва ангажиментите си по замразяването на проекта, заяви говорителят на ЕК Шантал Хюс по време на редовния обеден брифинг на Комисията.

Материалът за идващите тръби беше публикуван от в. "Дневник". Първата партида от тръбите за газопровода е дошла на 14 август, а Варненското пристанище продължава да готви площадки, където да складира идващите съоръжения. Тръбите би трябвало да са за строителството на морската част на газопровода.

Ако Русия спре газа, България ще губи по 400 млн. лева месечно

Ако Русия спре доставките на газ за Европа, България ще губи всеки месец по 400 млн. лева. Това заяви вицепремиерът, отговарящ за иконо...

Шантал Хюс отбеляза, че ЕК е започната с видеозаписа, на който е показана доставката на тръбите и подготвянето на място за други материали.

„Аз няма да говори за нашата позиция за доставка на допълнителни тръби. От наша гледна точка работата е спряна. Това е което искахме и властите в България потвърдиха пред нас решението си в тази насока”, каза Хюс. Тя припомни, че Европейската комисия е изпратила на българското ръководство писмо с молба за спиране изграждането на газопровода, докато не бъдат направени всички експертни оценки и правилата на ЕС не бъдат изцяло спасени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика