ЕК иска сайтове за младите фермери

4730
ЕК иска сайтове за младите фермери

Земеделският министър Мирослав Найденов отговори в парламента на атаките за PR скандала с Програмата за развитие на селските райони, предаде Стандарт нюз.

Собствениците на фирмата, която изработи интернет страницата на Програмата, не са били служители на Земеделското министерство, а на Българската агенция по безопасност на храните. Тя е контролна агенция и няма нищо общо с дейността на администрацията, която управлява ПРСР или Фонд „Земеделие”. В този смисъл не намираме конфликт на интереси, каза Найденов в отговор на въпрос на депутата от БСП Петър Курумбашев.

"Зелени Балкани": Продават пасища за стотинки на националния търг

Срещу около 10 ст. на кв. м продават близо 8000 декара планински пасища на връх Миджур на търга за земи от Държавния поземлен фонд. За ...

Министърът обясни, че част от мерките по програмата са насочени към младите фермери. След препоръки от страна на ЕК се е стигнало до решение за изработване на страница на ПРСР в Туитър. Найденов обясни, че изпълнителят на проекта се е ангажирал не само с изработване на страницата, но и с ежедневно обновяване на страницата. До момента на фирмата са изплатени 15 000 лв. без ДДС, уточни Найденов. По думите му информационното обезпечаване на ПРСР е с бюджет 36 млн. лв. До момента са изплатени малко над 10 млн. лв. Целият бюджет на ПРЗР е около 6 милиарда лева.

Относно обществената поръчка за внедряване на платформа на IBM за ДФЗ Найденов заяви, че закупените лицензи не са за изцяло нов софтуер, а са само разрешения за ползване на налична платформа.

Найденов обясни също, че почти всички медии кандидатстват за информационната кампания на Програмата и на базата на обществени поръчки получават достъп до средствата за информационно обезпечаване. Някои от медиите, които са най-голям бенефициент по тази програма, са и едни от най-големите критици на МЗХ, включително и на министъра. Факт е, че притеснението ви дали не си купуваме медиен комфорт, не отговаря на истината, заяви Найденов, цитиран от "Фокус".

Редактор: Сияна Любомирова

Европейски пари за чиста природа

До 15 май 2012 г. всички земеделски стопани, които се занимават с агроекологични дейности, могат да кандидатстват за компенсаторни плащ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика